Äventyret väntar för den som köper en båt till salu

18 april 2022 Mikael Barani
Båtar till Salu

editorial

Det är lätt att ta vårt kära Sverige för givet. Att inte tycka att det är särskilt exotiskt eller spännande. Det brukar ju vara så med det som man har rakt framför näsan: man ser det inte.
Nu på senare år har många av oss tagit oss tid att utforska vårt avlånga land. Just att det är avlångt innebär också att det finns stora variationer inom landet.

Skåne och Lappland skulle till exempel kunna vara två helt olika kontinenter med vitt skilda landskap. Lite skämtsamt kan man nästan påstå att man talar två helt olika språk i landsändarna med tanke på den dialektala distinktionen.

Friska vindar

Det finns med andra ord ett stort spektrum av Sverige, helt enkelt. Oavsett om man gillar att vandra eller kuska runt i husbil för att upptäcka landet väntar äventyret ofta alldeles runt hörnet.
För att inte tala om vilken upplevelse man får om man upptäcker landet genom dess vattenleder. 

Båtar till Salu

Det är säkert många som har sneglat på båtar till salu för att kanske ta den klassiska turen genom Göta kanal. Eller varför inte segla genom skärgården och vidare mot Åland och kanske till och med Finland?
Då snackar vi ett större äventyr med helt fria vidder och låg risk att möta någon ute till sjöss.

Har man kanske aldrig varit ute på vattnet vet man inte riktigt vilken fantastisk upplevelse det är. Att få segla och känna vindens friska smekningar mot ens ansikte, det är något alldeles speciellt.
Särskilt med tanke på hur öppet det är samtidigt som man är bunden till ytan på båten från Yachtsale. Det är en spännande kontrast som både skapar en känsla av enorm begränsning och samtidigt oändlighet.
Det gäller förstås att förbereda sig väl och se till att man har pejl på läget innan man lättar ankar, äventyret innebär också ett ansvar.

Fler nyheter